Verslag Full Contact Karate Camp 2015


NKA bezoekt memorabel Full Contact Karate Camp 2015

Van vrijdag 5 t/m zondag 7 juni vond in Oostende het Full Contact Karate Camp 2015 plaats: een kamp waarbij 450 karateka’s van over de gehele wereld (19 landen om precies te zijn) en van veel verschillende karatebonden aanwezig waren om gezamenlijk te trainen. Ook 4 karateka’s van de NKA waren aanwezig om les te krijgen van toplesgevers en te genieten van 2,5 dag zon, zee, strand en Kyokushin karate.

Senpai Jan van Beek en Senpai Bart Spijkhoven van Karateclub Noritsu waren samen met Senpai Roel Noordman en Sempai Austin Eisinger van Nintai al vanaf de vroege vrijdagmiddag aanwezig in het Oostendse hotel om zich alvast gereed te maken voor de eerste training van 15.00 uur. En deze eerste training werd niet door de eerste de beste gegeven, Shihan Kenji Midori (7e Dan, President van de WKO Shinkyokushin & JFKO én ex-wereldkampioen) mocht de spits afbijten. Maar Shihan Midori was niet de enige lesgever van wereldformaat, ook Shihan David Pickthall (6e Dan), Shihan Jan Bulow (6e Dan), Shihan Yazukazu Koi (5e Dan), Shihan Dave Jonkers (7e Dan), Sensei Jonathan Tineo (3e Dan) en niemand minder dan K1 kampioen Semmy Schilt waren de lesgevers die gedurende het kamp onder de karateka’s ‘werden verdeeld’.

Op zaterdag begon de eerste training al om 7.00 uur, om dit vroege uur was het al erg imposant om honderden karateka’s over het strand te zien rennen. Na het ontbijt begon de volgende les waarbij, net als op de vrijdag, de grote groep karateka’s in kleine groepjes werd verdeeld: wedstrijdvechters, Kata, een comfort-klasse, groene / bruinen banders en lagere banders werden verdeeld. Ook dit zelfde systeem werd aangehouden bij de middagtraining.

Voordat de Sayanora party losbarste in de avond was het tijd voor een Sake ceremonie waarbij werd gevierd dat Shihan Koen Scharrenberg de 6e Dan had behaald. Daarna konden de voetjes van de vloer tijdens de Sayanora party waarbij iedereen zich zwart-wit had uitgedost.

Voor de feestvierders die tot in de late uurtjes waren doorgegaan (zoals de leden van de NKA uiteraard), was het zondag vroeg dag. Om 7.00  uur werd het ontbijt geserveerd zodat iedereen om 9.00 uur in de nabijgelegen sporthal aanwezig was voor de Kumite training en de rondes sparren voor de examenkandidaten.

Rond het middaguur was het kamp afgelopen en kon iedereen met een voldaan gevoel weer richting huis. Het was een onvergetelijk weekend waarbij iedereen, ongeacht nationaliteit, karatestijl of -bond,  goed met elkaar heeft kunnen trainen.

 

[back]