Verslag NKA Jeugdkamp 2015


29-30-31 mei 2015

 Shiai-Jo, Chikara, Nintai, en Delta Sport

Vrijdag 29 mei

20.00 Aankomst kinderen met ouders, het regende iets maar dat mocht de pret niet drukken.Ouders kregen koffie en tijd om afscheid te nemen. Hierna volgde een welkompraatje van Sensei Peter, daarna gingen we de bedden in orde maken en omkleden voor de eerste training.

21.00 eerste training op de parkeerplaats door Senpai Barbara, Senpai Bas en Senpai Tim met Kata, 17 arm en 17 been technieken, en spel met behendigheid, snelheid, technieken en onverwachte elementen. Na de training stonden de pannenkoeken klaar, allemaal lekker gesmuld en de groepen bekend gemaakt, kampregels verteld en kennis gemaakt met elkaar en de groep. Aansluitend tandenpoetsen en naar bed. Iedereen was toch redelijk snel stil.

Zaterdag 30 mei

Een hele koude nacht gehad, 7.00 uur ochtendtraining Kihon en sellabus, waar na het ontbijt klaar stond. Iedereen heerlijk gegeten en daarna een uurtje vrij gehad. Iedereen  om kleden in oude kleding ,want hierna stond om 9.30 de survival op het programma. Een hele leuke baan met allerlei opdrachten die steeds moeilijker en ook steeds natter werden. Ook een opdracht met twee kano’s waar er een van gemaakt moest worden, dus daar was samenwerking erg belangrijk, iedereen deed goed mee en hielp elkaar! Iedereen heeft het heel erg goed gedaan en als bikkels ook allemaal nat pak gehaald. Zelfs Senpai Barbara en Senpai Bas hebben de hele baan met goed resultaat afgelegd! Iedereen was SUPERTROTS op elkaar en de SPIRIT zat er nu helemaal goed in!!

Daarna iedereen zijn vuilniszak met schone kleding pakken, douche spullen mee en de douche in, wat echt wel nodig was!!

Voor iedereen was er een lunch, met heerlijk warme (door Barbara gemaakte) groentensoep en ragout! Iedereen heeft erg goed gegeten!!

13.00 karatetraining o.l.v. Sensei Peter, Senpai Bas, en Senpai Tim, met een afwisselend programma hogere kata’s en renrakus’s, en spelvormen.

Na een pauze Competitiespel: voetbal, balonnentrap spel en een Kata battle.

Om 17.00uur stond de BBQ op het programma, iedereen heeft heerlijk gegeten van de worstjes, hamburgers, satč en speklapjes, met daarbij stokbrood en salade en lekker drinken.Met aansluitend even vrij (zodat de afwas weer even gedaan kon worden)

Om 21 uur starte de avond training. De opdracht was: zelf een Kata verzinnen met de groepjes.  Er werd serieus gewerkt en de kleine groepjes hadden erg veel lol onderling. De Sensei en Senpai’s waren erg onder de indruk, dat in korte tijd zoveel mooie, gelijke en strakke kata’s gelopen werden. Ook werden   leuke namen verzonnen voor de groep en de Kata, en het verhaal achter de Kata werd door verschillende groepjes uitgelegd. Als afsluiting van de avond genoten we van  de zonsondergang, met een praatje van Senpai Tim over de goede samenwerking en dat alle leiding trots was op de groep en dat iedereen zo goed kon samen werken echt een KYOKUSHIN familie !!! Dit was voor de leiding zo mooi om te zien en deed ons veel, een ieder zo bezig te zien zonder in ččn hand een telefoon of iPad, iPod of tablet!

Na de training ging Sensei Peter het kampvuur ging maken, waarop broodjes en marshmallows konden worden gebakken. Dit was heel erg gezellig met iedereen om het kampvuur heen. Lekker kletsen en eten!

Rond 24 uur was iedereen was erg moe, maar dat kon ook niet anders na zo een drukke dag met heel veel actie en inspanning.

Zondag 31 mei

Na weer een koude nacht was de ochtend training geskipt, waardoor iedereen kon uitslapen tot 8.00 uur wat voor de kinderen een welkome verrassing was! Voor het ontbijt was er voor iedereen een lekker gekookt eitje, en natuurlijk brood, ontbijtkoek, crackers beschuit enz. enz.

Om 9.00 uur stond er Bo-Kata les op het programma olv Sensei Peter en Senpai Bas. Iedereen deed heel goed mee, zo goed zelfs, zodat er zelfs 3 bo-kata’s geleerd konden worden. Dat waren bo-Taikyoku-kata Sono Ichi, Sono Ni en Sono San. Met de complimenten van Sensei Peter en Senpai Bas voor het zo goed oppikken van deze technieken!

Pauze met drinken en wat lekkers. Volgende training was: REN je Rot o.l.v. Senpai Bas en Sensei Peter . Dit was erg leuk, iedereen was goed moe, dat was wel te zien, het werd bijna WANDEL je rot.Maar dat werd goed opgelost. Aansluitend was er weer wat drinken.Om 11.45 uur, de laatste les, werd verzorgd door Senpai Tim met muziek en Taibo en kussens.

Hierna was het tijd voor Foto’s maken.Iedereen kreeg een prachtig T-shirt waarvan de kleuren waren uitgekozen door Iris, heel mooi lichtblauw met witte opdruk. Volgend jaar mag Nadia de kleur van T-shirts uitzoeken.

Na de lunch, met lekkere knakworstjes met broodjes, was het omkleden en tenten opruimen. En controleren! Waarna rond 14.30/15.00 uur de ouders de kinderen weer kwamen ophalen en er gelegenheid was om nog even wat te drinken en afscheid genomen kon worden en telefoonnummers uitgewisseld.

Als leiding kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd kamp! Uit de groep kinderen hoorden wij ook alleen maar positieve berichten!

 


[back]