Verslag Wereldkampioenschappen 2013 in KopenhagenPERSBERICHT

Priscilla gehuldigd op het gemeentehuis Lansingerland

Donderdag 20 juni is Priscilla gehuldigd door de wethouder Ruud Braak in het gemeentehuis Lansingerland. Dit vanwege het feit dat Priscilla wereldkampioen kyokushin karate is geworden in Kopenhagen.

Het was een hele verrassing voor Priscilla toen zij een week van te voren werd gebeld door de secretaresse: “graag wil Ruud je uitnodigen om op het gemeentehuis te komen en stil te staan bij de prestatie die je geleverd hebt”. Wat super gaaf! Afspraak gemaakt en donderdagmiddag was het zover.

Toen Priscilla en Erwin aankwamen was er nog een verrassing, familie, vrienden, kennissen hadden allemaal de moeite genomen om erbij aanwezig te zijn. Hoe gaaf!

Na mooie bloemen en leuke cadeautjes van iedereen ging het woord naar Ruud de wethouder. Hij was goed voorbereid en had een leuke speech in elkaar gezet. Helemaal op Priscilla en de sportschool gericht, erg leuk! Na weer een mooie bos bloemen en een ontzettend waardevol cadeau, een Japans theeset, was het tijd om het te vieren. Met koffie, thee en gebak is er erg leuk nagepraat over alle ervaringen. We hebben zelfs het gemeentehuis gesloten.

Een super mooie ervaring die Priscilla nooit meer vergeet en het delen met iedereen was een mooi moment.

 PERSBERICHT

Priscilla de beste kyokushin karateka ter wereld

Afgelopen zaterdag was het zover……het WK in Kopenhagen. Een toernooi waar Priscilla alles  voor opzij heeft gezet en hard voor getraind heeft en gebrand was om deze titel te halen. Een titel die nog mistte in de behaalde resultaten.

Priscilla is samen met haar vriend en tevens coach op donderdagavond naar Kopenhagen vertrokken.
Bij aankomst bleek niet helemaal de juiste kamer geboekt te zijn, gelukkig kon het snel opgelost worden en konden de 2 lekker genieten van de aanwezige jacuzzi en sauna, die op het dak van het hotel waren geplaatst. Erg mooi en ontspannen uitzicht over Kopenhagen.

Vrijdagochtend wederom genoten van de jacuzzi en de sauna en zijn daarna weggegaan om de mooie stad te bekijken. Met een rondvaart alle mooie dingen bekeken. Lekker een ontspannen middag. Aangekomen bij het hotel ging het dan allemaal beginnen.

Eerst was er een persconferentie en al snel daarna kon de weging beginnen. Het duurde erg lang maar uiteindelijk was de inschrijving en weging helemaal gedaan. Na een coach- en scheidsrechters meeting zijn Priscilla en Erwin lekker uit eten gegaan om s’avonds te relaxen. Op naar het toernooi.

Heel relaxed kon Priscilla zaterdagochtend meerijden met de ouders van een andere vechter naar de zaal. Aangekomen bij de zaal werden de nummers opgehaald en moesten deze erop genaaid worden. En we kunnen zeggen dat dit voor Priscilla een hele klus was……..

Het toernooi bestond uit een viertal toernooien in 1, een uniek concept. Priscilla deed mee aan kyokushin (full contact) toernooi zonder bescherming in de klasse -60 kg. Het toernooi bestond uit meer dan 200 deelnemers afkomstig uit 25 landen. Een zeer mooi deelnemersveld.

De opening ging van start en was al snel afgerond. Na formele verplichting was het dan zover het toernooi ging beginnen.

Toen Priscilla terug de tribune opkwam wachtte haar een verrassing. Vriend Robert en vriendin Laura hadden als verrassing een vlucht geboekt om haar te kunnen aanmoedigen, wat gaaf!

Priscilla moest de eerste ronde tegen een wit-rus, echter deze kwam niet opdagen en kreeg zij een vrije ronde. Op naar de halve finale.

De bedoeling was dat er eerst plankjes gebroken zouden worden om de verlengingen op aantal plankjes te beslissen. Echter Priscilla werd omgeroepen om haar partij te vechten en had 2  minuten de tijd voor een warming up.

Priscilla vocht tegen de Engelse Roxanne, een meisje waar Priscilla al eerder tegen gevochten en gewonnen had. De partij begon door het snelle opkomen stroef voor Priscilla maar gelukkig herpakte ze zich en door haar harde stoten en rollkick op het hoofd van haar tegenstander was de partij binnen.

De finale was tegen een Nederlandse waar Priscilla ook een keer eerder tegen gevochten en gewonnen had. De partij begon gelijk en beiden wilden voor de titel gaan. Priscilla nam steeds meer de overhand door haar harde stoten op haar borst waar ze erg last van had. Haar tegenstandster ging in de achteruit. Na 2 verlengingen was het zover Priscilla had de winst te pakken en de Wereldtitel waarvan ze gedroomd had. Yesss 1 groot feest s’avonds.

Bij aankomst op Schiphol wachtte haar een gigantisch ontvangst. Familie, vrienden, kennissen en sportmaatjes waren helemaal gekomen op Priscilla op te vangen. Super gaaf!!!!

 

[back]