Strandtraining Delta Sport 2013


Strandtraining Delta Sportcentrum Kyokushin Karate

Afgelopen zondag 15 september was weer de jaarlijkse karate strandtraining van het Delta Sportcentrum, wat we ook steeds meer gaan zien als de opening van het karate seizoen.

130 karatekaís waren vanuit geheel Nederland naar het strand van Hellevoetsluis gekomen om met elkaar het seizoen  2013 / 2014 te openen, dit betekend een intensief trainingsprogramma ,de jeugd en de volwassen hadden ieder hun eigen training.

Het was goed om te zien dat er ruim 60 jeugdleden waren die onderleiding van senpai Michel en senpai Tim hard aan het werk waren en uiteindelijk niet bang waren voor een natte gi.

De volwassenen hadden in de ochtend een conditioneel programma onder leiding van Sensei Cor en in de middag werd de training overgenomen door Sensei Stephano met kumite, daar waar men dacht het is een makkie zorgde het zand wel voor het tegendeel.

Het middag programma werd door Sensei  Peet in de zee afgerond met enkele werp technieken.

Zowel bij de jeugd als de volwassenen was er een blok van 30 min ingelast met Capoeira, wat een totaal andere beweging/sport is als het karate en wat door iedereen als een leuke afwisseling werd gevonden.

Wat ook leuk om te zien was,  dat iedereen met iedereen aan het trainen was het maakte niet uit van welke sportschool.  Je was met elkaar met karate bezig zowel bij de volwassenen als bij de jeugd.

Ook het weer was ons voor deze dag gelukkig gunstig gezind, het was nagenoeg de sluitingsdag van de zomer en tussen al die dagen van regen was er een droge dag tot 17 uur, onze zondag op het strand.

Osu, nogmaals alle deelnemers bedankt en tot volgend jaar

Sensei Cor v Bodegom

 

[back]